Budapešťské řezy

8 vajec, 80 g práškového cukru, 20 g kakaa, 100 g mandlí, 60 g práškového cukru do sněhu, 100 g hrubé mouky, 50 g čokolády, 40 g másla.

Žloutky s práškovým cukrem mícháme ½ hodiny. Přidáme prosáté kakao, mleté pražené mandle a zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do nich 60 g práškového cukru. K vymíchanému těstu přidáme strouhanou čokoládu, rozpuštěné studené máslo a střídavě přidáváme mouku a ušlehaný sníh. Všechno lehce promícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme pomalu v mírně vyhřáté troubě. Upečený a vychladlý moučník rozřízneme po délce na tři stejné pásy, naplníme je nádivkou a klademe na sebe, takže řezy jsou vysoké a dvakrát plněné. Povrch potřeme nádivkou a ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.

Čokoládová nádivka
150 g másla, 100 g práškového cukru, 2 dl mléka, 100 g čokolády, 1 lžíce rumu.
Máslo s práškovým cukrem mícháme do pěny. Do mléka dáme rozdrobenou čokoládu a za stálého míchání vaříme, až zhoustne. Vychladlou směs přidáme k máslu a zamícháme. Nakonec přidáme rum a ještě promícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 2 = 2