Brynzové opekance

400 g hladké mouky, sůl, 20 g práškového cukru, podle potřeby mléko
Kvásek: 2 dl mléka, 20 g droždí, 10 g práškového cukru
Na posýpání: 200g brynzy,100 g másla

2 dl mléka, droždí, cukr rozmícháme a dáme vykynout. Ohřátou mouku, sůl, cukr, vykynuté droždí a podle potřeby vlažné mléko vypracujeme na těsto. Na pomoučeném vále děláme z těsta dlouhé, asi 1 cm silné válečky a ukládáme je na vymaštěný plech. Každý váleček nařízneme nožem asi ve vzdálenostech 2 cm a necháme vykynout. Dáme je do vyhřáté trouby, upečeme a necháme do druhého dne. Potom je přelomíme v naříznutých místech. Vodu uvedeme do varu, hodíme do ní opekance a když vyjdou na povrch, rychle je vyjmeme, aby nenasákly vodou. Polijeme je rozpuštěným máslem, posypeme brynzou a máslem.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 37 = 39