400 g polohrubé mouky, trošku soli, 100 g másla, 1 žloutek, 2 ½ dl mléka
Kvásek: 1 dl mléka, 20 g droždí, trošku cukru a mouky
V proseté mouce rozmícháme sůl, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, v mléce rozmíchaný žloutek a 1 dl mléka, ve kterém jsme rozpustili droždí. Vařečkou vypracujeme těsto a dáme na teplé místo vykynout. Na pomoučeném vále těsto trochu rozválíme (ne tence). Kulatou formičkou vykrajujeme z těsta koláčky, uprostřed děláme jamku a dáme ještě chvíli nakynout. Potom okraje koláčků potřeme bílkem a do každé jamky dáme brynzovou nádivku. Koláčky uložíme na vymaštěný plech a upečeme je ve vyhřáté troubě.
Brynzová nádivka
250 g čerstvé brynzy, trošku soli, 1 žloutek, 50 g másla, 150 g vařených očištěných brambor
K čerstvé brynze přidáme sůl, žloutek, máslo, strouhané brambory a vymícháme.