Bramborové koláčky

400 g hrubé mouky, 200 g vařených brambor, 30 g másla, 20 g droždí, 3 dl mléka, 1 vejce, 1 balíček vanilkového cukru, povidla

Do proseté mouky přidáme vařené loupané a prolisované brambory, vanilkový cukr, případně strouhanou citronovou kůru, dále v mléce vykynuté droždí s rozpuštěným máslem a vajíčkem. Vypracujeme těsto a necháme je nakynout. Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme je na čtverečky. Rohy čtverečků trošku vytáhneme, doprostřed dáme povidla a rohy spojíme. Připravené koláčky klademe na vymaštěný plech a necháme je trošku nakynout. Potřeme je vajíčkem a prudce upečeme ve vyhřáté troubě. Upečené koláčky posypeme práškovým cukrem.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

47 − 40 =