Bílkový kávový dort

8 bílků, 220 g práškového cukru, 2 žloutky, 120 g ořechů, 20 g mleté zrnkové kávy, 50 g čokolády, 100 g hrubé mouky

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a znovu šleháme dotuha. K bílkům přimícháme žloutky, mleté ořechy, mletou zrnkovou kávu, strouhanou čokoládu a nakonec přidáme mouku. Všechno dobře promícháme. Dortovou formu vymastíme, vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a pomalu pečeme ve vyhřáté troubě při mírném ohni. Upečený a vychladlý dort rozřízneme, naplníme nádivkou, povrch a boky potřeme nádivkou a libovolně ozdobíme. Dort můžeme posypat mletými ořechy.

Nádivka
2 dl mléka, 20 g hladké mouky, 120 g másla, 120 g práškového cukru, 30 g čokolády, 2 lžíce silné mleté kávy, 80 g ořechů
V mléce rozmícháme mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Máslo a práškový cukr dobře vymícháme a přidáme strouhanou čokoládu. Máslo smícháme s vychladlou kaší a nakonec přimícháme studenou černou kávu a mleté ořechy. Před plněním necháme nádivku trochu ztuhnout.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

8 + 2 =