Bílkový dort

10 bílků, 280 g práškového cukru, 140 g oříšků, 30 g strouhané housky

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, mleté oříšky a strouhanou housku. Všechno lehce zamícháme a dáme péci ve vymaštěné, moukou vysypané dortové formě. Upečený a vychladlý dort rozřízneme v půli a naplníme nádivkou.

Nádivka
50 g čokolády, 2 lžíce mléka, 5 žloutků, 30 g práškového cukru, 100 g másla
Čokoládu vaříme s mlékem. Žloutky vymícháme s cukrem, přidáme k čokoládě a za stálého míchání uvedeme do varu. Nádivku ze sporáku odstavíme a mícháme tak dlouho, až vychladne. Potom k ní přidáme máslo a ještě jednou všechno vymícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 6 = 16