Bílkové řezy s čokoládovou nádivkou

7 bílků, 200 g práškového cukru, 70 g másla, 200 g hrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a znovu dobře do tuha ušleháme. Do ušlehaného sněhu přimícháme rozpuštěné, ne však horké máslo, mouku smíchanou s práškem do pečiva a všechno dobře zamícháme. Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečený a vychladlý moučník rozřízneme a naplníme čokoládovou nádivkou. Povrch potřeme nádivkou a pokrájíme.

Čokoládová nádivka
4 dl mléka, 80 g práškového cukru, 80 g čokolády, 2 žloutky, 30 g hladké mouky
Do mléka zamícháme cukr, rozdrobenou čokoládu, žloutky, mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

6 + = 13