8 bílků, 200 g práškového cukru, 80 g oříšků, 100 g ovesných vloček, pomerančová kůra.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a znovu dobře do tuha ušleháme. Dále přidáme mleté oříšky, v mlýnku na mák umleté ovesné vločky a strouhanou pomerančovou kůru. Všechno dobře zamícháme a dáme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě, ale při mírném ohni. Upečený a vychladlý moučník rozřízneme po délce na tři široké pásy. Jeden pás natřeme nádivkou, pokryjeme druhým pásem, který rovněž potřeme nádivkou a pokryjeme třetím pásem. Povrch i boky potřeme nádivkou a ozdobíme městkami pomeranče.
Pomerančová nádivka
8 žloutků, 2 lžíce mléka, 150 g práškového cukru, 200 g másla, 4 lžíce pomerančové šťávy.
Žloutky, mléko a cukr dobře rozmícháme a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Máslo vymícháme, přidáme k vychladlé kaši a dobře smícháme. Nakonec za stálého míchání přidáváme po lžíci pomerančovou šťávu a dobře vymícháme.