Berlínské řezy

250 g hladké mouky, 150 g másla, 80 g práškového cukru, ½ balíčku prášku do pečiva, 1 vejce, marmeláda

Z mouky, másla, cukru, prášku do pečiva a vejce vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále těsto rozválíme a dáme na vymaštěný, moukou vysypaný plech. Těsto potřeme libovolnou marmeládou a nádivkou. Na nádivku rozetřeme piškotové těsto a pečeme v mírně teplé troubě. Upečený moučník potřeme ledovou citronovou polevou (str. 22), necháme zaschnout a krájíme.

Ořechová nádivka
150 g ořechů, 100 g práškového cukru, rum, trošku mléka
Mleté ořechy, cukr, rum a mléko dobře vymícháme

Piškotové těsto
4 vejce, 4 lžíce práškového cukru, 4 lžíce hrubé mouky
Žloutky a cukr dobře vymícháme. Mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh opatrně přimícháme ke žloutkům

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

70 − = 69