Bábovka

250 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 20 g práškového cukru, ¼ l mléka, 150 g másla, 4 žloutky, 150 g práškového cukru, ½ lžičky soli, citronová kůra, 250 g polohrubé mouky

Máslo, žloutky, 150 g cukru, sůl, strouhanou citronovou kůru mícháme 15 minut. K tomu nasypeme 250 g mouky, ale nemícháme. Do misky dáme druhých 250 g mouky, nalijeme vlažné mléko, ve kterém jsme rozmíchali droždí, 20 g cukru, všechno zamícháme a necháme vykynout. Když toto těsto vykyne, přidáme ho k vymíchanému těstu a mouce a dobře vypracujeme těsto. Bábovkovou formu potřeme máslem, nalijeme do ní těsto a necháme ho ještě asi ½ hodiny kynout. Před pečením bábovku potřeme rozšlehaným vajíčkem a pomalu pečeme ve vyhřáté troubě. Upečenou bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Posypeme ji práškovým cukrem a podáváme ke kávě.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

58 − = 52