Ananasový nákyp

4 vejce, 80 g práškového cukru, 100 g mandlí, 80 g hrubé mouky, 200 g ananasového kompotu, 20 g práškového cukru do sněhu

Žloutky s práškovým cukrem vymícháme do pěny. Přidáme mleté mandle a dobře zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj 20 g práškového cukru a lehce přimícháme i s moukou do těsta. Těsto nalijeme do vymaštěné, strouhankou vysypané formy, povrch posypeme posekaným ananasovým kompotem a pečeme ve vyhřáté troubě při mírném ohni. Upečený a vychladlý nákyp z formy vyklopíme, polijeme ananasovou šťávou, ozdobíme šlehačkou a kousky ananasového kompotu.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 + 7 =