Rýžový puding

150 g rýže, ¼ l mléka, trošku soli, 100 g mandlí, 80 g másla, 80 g práškového cukru, 4 žloutky, 1 vejce, 4 bílky

Očištěnou a omytou rýži zalijeme mlékem, osolíme, přidáme loupané pomleté mandle a vaříme, až rýže změkne. Necháme ji vychladnout a přidáme k ní dobře vymíchané máslo, práškový cukr, žloutky, 1 vejce a všechno smícháme. Z bílků ušlehaný tuhý sníh lehce přimícháme k rýži, dáme do vymaštěné, strouhankou vysypané pudingové formy uzavřené poklicí a vaříme v lázni ¾ hodiny. Uvařený puding z formy vyklopíme a podáváme s ovocnou šťávou.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

67 − 58 =