Třešňový puding

110 g másla, 6 vajec, 110 g práškového cukru, trošku mleté skořice, mletý hřebíček, citronová kůra, 110 g mandlí, 100 g strouhané housky, 200 g třešní

Máslo, cukr a žloutky vymícháme. Přidáme mletou skořici, mletý hřebíček, strouhanou citronovou kůru a všechno promícháme. K vymíchanému těstu přidáme mleté mandle, prosetou strouhanou housku, očištěné a vypeckované a posekané třešně. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho přimícháme k těstu. Větší pudingovou formu nebo dvě menší potřeme máslem, vysypeme strouhanou houskou a vložíme do ní připravené těsto. Puding vaříme v páře asi ¾ hodiny. Uvařený puding vyklopíme a podáváme s ovocnou šťávou.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

7 + 1 =