Mrkvový puding

180 g mrkve, 140 g strouhané housky, 50 g másla, 60 g práškového cukru, 3 vejce, citronová kůra a šťáva, 2 dl sladké smetany

Mladou mrkvičku očistíme a jemně postrouháme. Přidáme prosetou strouhanou housku a smícháme s mrkvičkou. Máslo, cukr a žloutky vymícháme, přidáme citronovou šťávu a strouhanou citronovou kůru a ještě chvíli mícháme. Za stálého míchání přikapáváme smetanu, přidáme mrkev smíchanou se strouhanou houskou a lehce přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Připravené těsto potom vložíme do větší vymaštěné a strouhanou houskou vysypané pudingové formy a ve vařící lázni těsto vaříme asi ¾ hodiny. Uvařený puding vyklopíme a podáváme posypaný práškovým cukrem.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

74 − = 66