Rýžové flameri s čokoládovým krémem

150 g rýže, voda, sůl, 40 g másla, 120 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 dl mléka, 2 žloutky, 2 bílky

Očištěnou a omytou rýži zalijeme vodou, přidáme trošku soli a vaříme. Před dovařením přidáme máslo, práškový a vanilkový cukr, v mléce rozmíchané žloutky a za stálého míchání necháme zhoustnout. K horké rýži přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Rýžovou kaši dáme do malých, vodou vypláchnutých misek a necháme vychladnout. Vychladlou vyklopíme na malé talíře a podáváme s čokoládovým krémem.

Čokoládový krém

½ l mléka, 60 g krystalového cukru, 50 g čokolády, 1 žloutek, 20 g maizeny

Mléko s cukrem a čokoládou uvedeme do varu a za stálého míchání přilijeme v trošce mléka rozmíchaný žloutek a maizenu. Krém chvíli povaříme a vychlazený podáváme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

16 − = 9