Nákyp s čokoládovým krémem

3 vejce, 180 g hrubé mouky, 180 g práškového cukru, 2 lžíce rumu

Vejce, cukr a mouku mícháme ½ hodiny. Nákypovou formu potřeme máslem, vysypeme strouhanou houskou, vložíme do ní těsto a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečený nákyp z trouby vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Potom ho pokropíme rumem, potřeme krémem a nahoru dáme sníh. Nákyp vložíme znovu do trouby a ještě trochu zapečeme, aby sníh dostal barvu. Nákyp ihned podáváme.

Čokoládový krém
2 žloutky, ¾ dl mléka, 70 g čokolády, 50 g práškového cukru
V mléce rozmícháme strouhanou čokoládu, žloutky, cukr a ve vařící vodě je šleháme, až zhoustnou. Potom krém odstavíme a ještě mícháme.

Sníh
2 bílky, 20 g práškového cukru, 40 g meruňkové marmelády
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a ještě šleháme. Ke sněhu přimícháme meruňkovou marmeládu.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

58 + = 60