Žemlový nákyp

140 g strouhané housky, ¼ l mléka, 2 hřebíčky, 6 vajec, 90 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru

Strouhanou housku zalijeme mlékem, přidáme tlučený hřebíček a uvaříme hustou kaši. Žloutky, cukr a vanilkový cukr mícháme do pěny. Za stálého míchání přidáváme po lžících vychladlou kaši a nakonec přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Nákypovou formu vymastíme, vysypeme strouhanou houskou a nalijeme do ní těsto. Těsto upečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova. Upečený nákyp vyklopíme, polijeme rybízovou šťávou, posypeme práškovým cukrem a podáváme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

51 − 43 =