Kaštanový nákyp

300 g prolisovaných kaštanů, 6 dl sladké smetany, 120 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g másla, 7 vajec, 30 g práškového cukru do sněhu

K uvařeným prolisovaným kaštanům přidáme smetanu, cukr, vanilkový cukr, máslo a uvaříme kaši. Do vychladlé kaše za stálého míchání přidáme žloutek jeden po druhém. Z bílků ušleháme tuhý sníh a rozšleháme do něho práškový cukr. Sníh přimícháme lehce k vychladlé kaštanové kaši. Nákypovou formu dobře vymastíme, vysypeme strouhanou houskou, nalijeme do ní těsto a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečený nákyp podáváme s čokoládovým krémem.

Čokoládový krém
2 dl mléka, 2 žloutky, 80 g čokolády, 30 g práškového cukru, 1 vanilka
Mléko, žloutky, strouhanou čokoládu, cukr a vanilku zamícháme a ve vařící vodě šleháme do zhoustnutí. Hustý krém odstavíme z plotny a ještě chvíli šleháme. Vanilku vybereme a krém podáváme s kaštanovým nákypem.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

76 − = 69