Tvarohový nákyp

90 g másla, 90 g práškového cukru, 5 vajec, citronová kůra, 80 g mandlí, 70 g tvarohu, 60 g hrozinek, 1 balíček vanilkového cukru

Máslo s práškovým cukrem vymícháme, přidáme žloutky jeden po druhém a všechno mícháme ještě 15 minut. Do těsta zamícháme strouhanou citronovou kůru, mleté mandle, přes síto prolisovaný tvaroh, krájené hrozinky a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho přimícháme k těstu. Nákypovou formu vymastíme, vysypeme strouhanou houskou, nalijeme do ní těsto a upečeme ho do růžova v mírně vyhřáté troubě. Ještě teplý nákyp posypeme práškovým cukrem a podáváme s ovocnou šťávou.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 69 = 70