Kynuté knedle vařené ve vodě

600 g hrubé mouky, 1 lžička soli, 2 dl mléka, 1 vejce
Kvásek: 1 ½ dl mléka, 30 g droždí, 30 g krystalového cukru
Na posýpání: 350 g tvarohu, 150 g másla, 150 g práškového cukru, 600 g až 1 kg švestek

V 1 ½ dl mléka rozmícháme droždí, cukr a dáme vykynout. V mouce rozmícháme sůl, přilijeme ve vlažném mléce rozmíchané vejce, vykynuté droždí a vypracujeme těsto. Dáme ho 1 ½ hodiny kynout. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, uděláme z něho váleček a rozkrájíme ho na kousky. Každý kousek roztlačíme rukou a plníme očištěnými a vypeckovanými švestkami. Švestky obalíme těstem a uděláme knedlíky. Necháme je na vále chvíli kynout. Knedle dáme vařit do širší nádoby s vařící vodou. Vaříme je 5 minut po jedné straně pod poklicí a 5 minut po druhé straně bez poklice. Uvařené knedle vybereme děrovanou sběračkou, uložíme na mísu, polijeme rozpuštěným máslem a posypeme tvarohem a práškovým cukrem. Knedle ihned podáváme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

3 + 4 =