Ořechová omeleta

¼ l mléka, 2 vejce, trošku soli, 30 g práškového cukru, 80 g hladké mouky

V mléce rozmícháme žloutky, sůl, cukr a za stálého míchání přidáváme mouku. Těsto dobře rozmícháme, aby v něm nezůstaly hrudky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho přimícháme k těstu. Palačinkovou formu pomastíme, rozehřejeme, dáme na ni trochu těsta a upečeme ho po obou stranách. Dortovou formu vymastíme, vysypeme prosetou strouhanou houskou, dáme do ní omeletu, potřeme ji ořechovou nádivkou, přikryjeme další omeletou taktéž potřenou ořechovou nádivkou a postup opakujeme i s dalšími omeletami. Nahoru dáme omeletu, kterou jen pomastíme. Omelety pečeme ve vyhřáté troubě. Zapečené omelety posypeme práškovým cukrem, pokrájíme a ještě teplé podáváme.

Ořechová nádivka

60 g krystalového cukru, 1 lžíce vody, 100 g ořechů, ½ dl mléka, 1 balíček vanilkového cukru, trošku citronové kůry, 20 g másla

Z cukru a vody uvaříme hustý sirup, potom přidáme mleté ořechy a všechno zamícháme. Přilijeme mléko, přidáme vanilkový cukr, trošku strouhané citronové kůry a máslo. Všechno zamícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 8 = 2