250 g hladké mouky, ¼ l mléka, 30 g droždí, 4 žloutky, 10 g práškového cukru, 20 g másla, trošku soli, 100 g tvarohu, 250 g hladké mouky, vanilkový cukr, práškový cukr
Z 250 g hladké mouky, vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a dáme ho vykynout. Do kvásku přidáme žloutky, práškový cukr, rozpuštěné vlažné máslo, sůl, přes síto prolisovaný tvaroh, 250 g mouky a vypracujeme tuhé těsto. Těsto dáme vykynout. Na pomoučeném vále děláme z těsta asi na prst silné válečky a z nich preclíky. Necháme je na vále kynout a potom je smažíme v horkém sádle nebo jedlém oleji. Smažené, ještě teplé preclíky posypeme práškovým cukrem, ve kterém jsme rozmíchali vanilkový cukr. Podáváme je teplé.