450 g prolisovaných kaštanů, 70 g másla, 90 g práškového cukru, 4 žloutky.
Na obalení: strouhaná houska, rozšlehané vejce
Uvařené a očištěné kaštany prolisujeme přes síto. Máslo a cukr mícháme do pěny, přidáváme žloutky jeden po druhém a všechno dobře vymícháme. Přidáme vychladlé prolisované kaštany a všechno rozmícháme. Z těsta děláme malé placičky, namáčíme je v rozšlehaných vajíčkách, obalíme je ve strouhané housce a smažíme po obou stranách v rozpáleném sádle. Placičky podáváme s čokoládovým krémem.
Čokoládový krém
2 ½ dl mléka, 60 g práškového cukru, 60 g čokolády, 70 g másla, 2 žloutky, 30 g práškového cukru.
Mléko, 60 g cukru a čokoládu uvaříme. Máslo a 30 g cukru vymícháme, přidáme žloutky jeden po druhém a ještě mícháme. K vychladlé vařené čokoládě přidáme vymíchané máslo a všechno promícháme.