360 g hladké mouky, 1 dl mléka, 2 žloutky, 2 lžíce rumu, 1 lžíce pomerančové nebo citronové šťávy, trošku soli, 50 g práškového cukru, 50 g másla
Kvásek: ¾ dl mléka, 15 g práškového cukru, 25 g droždí, 20 g hladké mouky
V ¾ dl mléka rozmícháme droždí, práškový cukr, mouku a dáme vykynout. K ohřáté mouce přidáme kvásek, v mléce rozmícháme žloutky, rum, pomerančovou nebo citronovou šťávu, sůl, cukr a rozpuštěné vlažné máslo. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout. Na pomoučeném vále těsto rozválíme a sklenicí vykrajujeme koblihy, které necháme na vále pod ubrouskem kynout. Potom klademe koblihy do rozpáleného sádla tou stranou nahoru, kterou ležely na vále. Smažíme je po obou stranách. Hotové koblihy silně posypeme práškovým cukrem.