¼ l mléka, 30 g droždí, 1 lžíce práškového cukru, 200 g hrubé mouky, 2 žloutky, 80 g másla, 80 g práškového cukru, trošku soli, 300 g hrubé mouky
Vlažné mléko rozmícháme s droždím, jednou lžící práškového cukru, 200 g hrubé mouky a vypracujeme kvásek. Necháme ho vykynout. Potom přidáme žloutky, máslo, cukr, sůl, mouku a vypracujeme těsto. Těsto dáme znovu na teplé místo kynout. Potom těsto na pomoučeném vále rozválíme a kulatou formičkou vykrajujeme koláčky. Uprostřed každého uděláme jamku a necháme je na vále chvíli kynout. Okraje koláčků potřeme rozšlehaným vajíčkem, doprostřed dáme zelnou nádivku a na nádivku položíme několik očištěných hrozinek. Připravené koláčky uložíme na vymaštěný plech a upečeme je ve vyhřáté troubě. Upečené posypeme práškovým cukrem.
Zelná nádivka
500 g hlávkového zelí, trošku soli, 40 g másla, 50 g práškového cukru, trošku mleté skořice, 50 g hrozinek
Očištěné a omyté zelí postrouháme. Na pánev dáme máslo, necháme je rozpustit a přidáme zelí. Trošku je posolíme a do měkka upražíme. Potom přidáme práškový cukr, mletou skořici, zamícháme a chvíli pražíme. Necháme je vychladnout a až potom je klademe na koláčky.