80 g másla, 50 g práškového cukru, 2 žloutky, trošku citronové kůry, 400 g hrubé mouky, trošku soli.
Kvásek: ¼ l mléka, 30 g droždí, 1 lžička práškového cukru
Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, lžičku cukru a dáme vykynout. Máslo, cukr, žloutky a strouhanou citronovou kůru mícháme tak dlouho, až kvásek vykyne. V mouce rozmícháme sůl a prosejeme ji. K vymíchanému máslu přilijeme kvásek a všechno zamícháme. Přidáme mouku a vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo vykynout. Potom těsto na pomoučeném vále rozválíme na sílu 1 cm a kulatou formičkou z něho vykrajujeme koláčky. Uprostřed každého koláčku uděláme jamku a necháme je ještě chvíli na vále kynout. Okraje koláčků potřeme žloutkem, doprostřed dáme tvarohovou nádivku z předešlého receptu a nahoru kousek dobrých tuhých povidel. Takto připravené koláčky posypeme máslovou drobenkou a uložíme je dále od sebe na pomaštěný plech. Koláčky upečeme do růžova ve vyhřáté troubě a upečené posypeme práškovým cukrem.
Drobenka
30 g hrubé mouky, 20 g másla, 20 g práškového cukru
K mouce přidáme máslo, cukr a všechno rozdrobíme.