Bábovka s hrozinkami

450 g polohrubé mouky, trošku soli, 100 g práškového cukru, citronová kůra, ¼ l mléka, 3 až 4 žloutky, 130 g másla, 50 g hrozinek

Kvásek: 20 g droždí, ½ dl mléka, 10 g cukru

V mléce rozdrobíme droždí, přidáme cukr a dáme na teplé místo vykynout. V ohřáté mouce rozmícháme sůl, cukr, strouhanou citronovou kůru a přidáme ve vlažném mléce rozmíchané žloutky i s rozpuštěným vlažným máslem. Nakonec přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme velmi dobře těsto. Když se těsto nelepí na mísu ani na vařečku, přidáme očištěné hrozinky a vmícháme je do těsta. Těsto odložíme na teplé místo a necháme kynout. Potom ho dáme do vymaštěné bábovkové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečenou bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrem.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

7 + 2 =