350 g hladké mouky, trošku soli, 3 žloutky, 1 ½ dl mléka, 80 g másla, 50 g práškového cukru
Kvásek: ¾ dl mléka, 70 g hladké mouky, 20 g droždí, 20 g práškového cukru
Z mléka, droždí, cukru a mouky dáme vykynout kvásek. Připravíme mouku, sůl, žloutky, vlažné mléko, rozpuštěné, ale ne horké máslo, cukr a přidáme vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto a uděláme z něho kulatý bochník. Dáme ho na vymaštěný plech a necháme vykynout. Potom ho rukou roztlačíme tak, aby byl na celém plechu. Na povrch koláče klademe libovolné ovoce a posypeme ho cukrem. Koláč upečeme ve vyhřáté troubě. Upečený koláč posypeme práškovým cukrem a pokrájíme na kostky.