Kynuté rohlíky

600 g hrubé mouky, 80 g másla, 40 g práškového cukru, 2 žloutky, 1 balíček vanilkového cukru, ½ balíčku prášku do pečiva, trošku soli, citronová kůra

Kvásek: 25 g droždí, 2 kostky cukru, ¼ l mléka

Z mléka, droždí a cukru dáme vykynout kvásek. V mouce rozmícháme sůl, cukr, vanilkový cukr a rozdrobíme máslo. Doprostřed mouky uděláme jamku a nalijeme do ní kvásek. Přidáme prášek do pečiva, žloutky a vypracujeme tužší těsto, zakryjeme je ohřátou pánví a necháme vykynout. Potom těsto rozdělíme na dva díly, rozválíme, nakrájíme na trojúhelníčky a zformujeme do tvaru rohlíku. Rohlíky uložíme na vymaštěný plech, potřeme je rozmíchaným vajíčkem a můžeme je také posypat sekanými mandlemi. Rohlíky pečeme v horké troubě a upečené posypeme vanilkovým cukrem.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 2 = 3