Tvarohový závin

Závinové těsto, 750 g tvarohu, 5 lžic sladké smetany nebo mléka, 3 žloutky, 200 g cukru, špetka soli, 100 g hrozinek, 80 g mletých mandlí, 200 g másla

Závinové těsto vytáhneme a necháme trošku zaschnout. Tvaroh prolisujeme přes síto, rozmícháme se smetanou, žloutky, špetkou soli, cukrem a očištěnými hrozinkami a loupanými mletými mandlemi. Vytáhnutý závin posypeme do poloviny tvarohem. Závin pokropíme máslem, okraje přehneme dovnitř a zdvíháním ubrusu těsto svineme. Závin uložíme na vymaštěný plech, povrch potřeme rozpuštěným máslem a upečeme ve vyhřáté troubě. Upečený závin posypeme práškovým cukrem a rozkrájíme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

57 − = 48