Bramborový závin

Závinové těsto, 160 g práškového cukru, 4 vejce, 150 g másla, 200 g brambor, 80 g mandlí, citronová kůra, 50 g másla na kropení

Vařené a loupané brambory prolisujeme. Máslo, žloutky a cukr mícháme do pěny. Přidáme vychladlé brambory a ještě jednou mícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme ho s loupanými a mletými mandlemi lehce ke žloutkům, nastrouháme citronovou kůru a také ji přimícháme. Závinové těsto tence vytáhneme a necháme zaschnout. Pokropíme je rozpuštěným máslem a naplníme asi do jedné třetiny bramborovou nádivkou. Okraje zahneme na nádivku a zdvíháním ubrusu těsto svineme. Plech dobře vymastíme, závin potřeme rozpuštěným máslem a upečeme ve vyhřáté troubě. Upečený závin posypeme práškovým cukrem, pokrájíme a horký podáváme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

70 − = 60