Závinové těsto, 500 g máku, 300 g práškového cukru, 3 dl mléka, 100 g hrozinek, kůra z ½ citronu
Mléko a cukr uvedeme do varu. Nasypeme mák a odstavíme z plotny. Přidáme strouhanou citronovou kůru, očištěné hrozinky, všechno zamícháme a necháme vychladnout. (Mák nesmí být velmi řídký.) Připravené závinové těsto vytáhneme na pomoučeném vále ubrusu a necháme těsto trochu zaschnout. Potom je pokropíme rozpuštěným máslem a asi jednu třetinu těsta potřeme vychladlou nádivkou. Okraje přehneme nahoru a zdvíháním ubrusu těsto svineme. Závin dáme na vymaštěný plech, potřeme ho rozpuštěným máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Upečený a vychladlý závin pokrájíme a posypeme práškovým cukrem.