Piškotové trubičky

4 vejce, práškový cukr, hladká mouka (váhové množství cukru i mouky se rovná váze vajec), citronová kůra, anýz

Žloutky s práškovým cukrem vymícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který s moukou opatrně přimícháme ke žloutkům. Nakonec přidáme strouhanou citronovou kůru a ještě všechno zamícháme. Těstem naplníme plátěný pytlík, kterým formujeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech proužky. Před pečením je posypeme mletým anýzem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při mírném ohni. Upečené a ještě horké proužky natočíme na dřevěnou vařečku a dáme vychladnout.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 2 = 1