100 g másla, 10 lžic vody (nebo 2 dl vody), 100 g hrubé mouky, 4 vejce
Máslo s vodou uvedeme do varu. Do vařící vody za stálého míchání přisypeme mouku a uvaříme husté těsto. Těsto odstavíme z plotny a mícháme, až napůl vychladne. Potom k těstu přimícháme vejce a vařečkou hněteme, až je husté. Lžíci z těsta vykrajujeme koblihy a uložíme je na vymaštěný plech. Pečeme je v dobře vyhřáté troubě. Upečené a vychladlé koblihy rozřízneme a naplníme. Povrch posypeme práškovým cukrem.
Nádivka
¼ l mléka, 80 g hrubé mouky, 100 g práškového cukru, 2 bílky, 2 žloutky
V mléce rozmícháme mouku a uvaříme hustou kaši. Žloutky s cukrem vymícháme a smícháme s vychladlou kaší. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce přimícháme k nádivce.