4 vejce, 200 g práškového cukru, 100 g hrubé mouky, 1/8 l mléka, ½ balíčku prášku do pečiva, 100 g mletých ořechů
Žloutky s práškovým cukrem mícháme 20 minut. Přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva a všechno dobře zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po trošce jej přidáváme i s mletými ořechy k těstu. Všechno lehce promícháme. Dortovou formu dobře vymastíme, vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a pomalu pečeme ve vyhřáté troubě. Upečený a vychladlý dort rozřízneme a naplníme. Povrch dortu potřeme nádivkou, posypeme mletými ořechy a ozdobíme ořechovými jádry.
Nádivka
¼ l mléka, 30 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 balíček vanilkového cukru, 180 g másla, 180 g práškového cukru
Mléko, mouku, vanilkový cukr a žloutek dobře rozmícháme a ve vařící lázni za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout. Máslo s práškovým cukrem vymícháme do pěny a přidáme k vychladlé nádivce. Všechno dobře zamícháme a nakonec lehce přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.