Kávový dort II

5 vajec, 80 g práškového cukru, 80 g hrubé mouky, 20 g rozpuštěného másla, 20 g práškového cukru do sněhu

Žloutky s cukrem mícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme 20 g práškového cukru a znovu dobře šleháme. Ke žloutkům opatrně přimícháme sníh, mouku a rozpuštěné vychladlé máslo. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlý dort rozřízneme a naplníme.

Kávová nádivka
2 dl kávy, 60 g cukru, 1 vejce, 180 g práškového cukru, 180 g másla, 1 dl rumu
Silnou černou kávu dáme dobře povařit se 60 g cukru, aby byla dost hustá. Máslo s práškovým cukrem mícháme ¼ hodiny. Přidáme vejce a mícháme ještě ¼ hodiny. K vymíchanému máslu přidáme po lžičkách rum a s cukrem vařenou černou kávu. Ještě jednou dobře promícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

17 − 12 =