260 g hladké mouky, 180 g másla, 70 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 1 žloutek
Do mouky, v níž jsme rozdrtili máslo, přidáme práškový a vanilkový cukr, vejce, žloutek a zamísíme těsto. Těsto rozdělíme na 2 díly a každý díl rozválíme na desce, kterou jsme předtím posypali moukou. Jeden díl vložíme na plech a potřeme reveňovou nádivkou. Na nádivku uložíme díl druhý, popícháme povrch vidličkou, potřeme rozšlehaným bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě. Upečený a chladný koláč pokrájíme a posypeme práškovým cukrem.
Reveňová nádivka
½ kg čisté reveně, 40 g strouhanky, 10 g másla, 100 g práškového cukru, mletá skořice, 50 g ořechů, 50 g hrozinek
Čistou reveň pokrájíme na kolečka a smícháme s jemnou strouhankou, kterou jsme osmažili na másle. Směs posypeme práškovým cukrem, mletou skořicí, přidáme posekané ořechy, čisté hrozinky a všechno promícháme.