Tvarohový koláč

320 g polohrubé mouky, trošku soli, 180 g másla, 3 žloutky, 3 lžíce kyselé smetany

Do mouky smíchané se solí a proseté přidáme máslo, žloutky, smetanu a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl vyválíme, dáme na plech, potřeme tvarohovou nádivkou, na kterou vložíme rozválený díl druhý. Povrch popícháme vidličkou, trochu potřeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme. Upečený a vychladlý koláč pokrájíme a posypeme práškovým cukrem.

Tvarohová nádivka
1 kg tvarohu, 180 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, citronová kůra, 3 lžíce kyselé smetany, 50 g hrubé mouky, 100 g hrozinek, 3 bílky
Prolisovaný tvaroh rozmícháme s práškovým a vanilkovým cukrem, postrouhanou citronovou kůrou a kyselou smetanou. Dále přimícháme mouku, čisté hrozinky, z bílků ušlehaný tuhý sníh a všechno promícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

65 + = 73