350 g hladké mouky, 80 g práškového cukru, 120 g másla, 2 lžíce citronové šťávy, 1 vejce, asi 2 lžíce mléka, 1 bílek, 1 lžíce vody, 1 lžíce cukru
Z mouky, cukru, másla, citronové šťávy, vejce a mléka vypracujeme hladké těsto a necháme je ½ hodiny v chladnu odpočinout. Potom těsto rozdělíme na dva díly, na pomoučeném vále každý díl rozválíme a v troubě upečeme. Upečený a vychladlý moučník naplníme nádivkou, povrch potřeme rybízovou marmeládou a ozdobíme sněhem z 1 bílku, 1 lžíce vody a 1 lžíce cukru. Krájíme jej na čtverečky a klademe na mísu.
Nádivka
60 g cukru, 50 g másla, 1 žloutek, 1 balíček vanilkového cukru, 1 ½ dl mléka, 10 g hrubé mouky
Cukr, máslo, žloutek a vanilkový cukr mícháme do pěny. Do mléka zamícháme mouku a uvaříme hustou kaši. Vychladlou kaši přimícháme k nádivce.