Ruský koláč

300 g polohrubé mouky, 150 g másla, 3 lžíce smetany nebo mléka, 2 žloutky, 80 g práškového cukru, trošku soli

V mouce rozdrobíme máslo, přidáme smetanu, žloutky, cukr a těsto lehce vymícháme. Plech vymastíme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Na plech položíme rozválené těsto a dáme do trouby péci. Nedopečený koláč potřeme meruňkovou marmeládou, sněhem a dáme do trouby dopéci.

Sníh
3 bílky, 40 g práškového cukru, 30 g čokolády, 50 g mandlí
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě dobře prošleháme. Přimícháme loupané mleté mandle a strouhanou čokoládu. Všechno lehce promícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

91 − 88 =