300 g strouhaných jablek, 50 g hrozinek, 1 lžička mleté skořice, 2 vejce, 120 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g másla, 120 g hrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva
Očištěná a postrouhaná jablka smícháme s hrozinkami, mletou skořicí a necháme stát, dokud nevymícháme těsto. Do mísy dáme žloutky, práškový cukr, vanilkový cukr, máslo a mícháme 15 minut. K vymíchanému těstu přidáme jablka, mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej přimícháme k těstu. Chlebíčkovou formu vymastíme, vysypeme moukou a nalijeme do ní těsto. Rovnoměrně je rozetřeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při mírném ohni. Upečený a vychladlý chlebíček vyjmeme z formy a posypeme práškovým cukrem nebo polijeme citronovou polevou (str. 43).