Piškotová ořechová ruláda

100 g práškového cukru, 4 vejce, 2 dl mléka, 50 g práškového cukru, 150 g hrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva

Žloutky se 100 g cukru mícháme dobře do pěny. Do mléka zamícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh,
50 g cukru, mouku a prášek do pečiva. Všechno přidáme ke žloutkům a dobře promícháme. Připravené těsto nalijeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech a opečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečenou ruládu ještě horkou naplníme ořechovou nádivkou a rychle svineme. Povrch posypeme práškovým cukrem.

Ořechová nádivka

150 g mletých ořechů, 1 dl mléka, 150 g práškového cukru, ½ balíčku vanilkového cukru

Mleté ořechy spaříme vařícím mlékem. Přidáme cukr, vanilkový cukr a dobře vymícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 + 6 =