Mandlová ruláda

6 vajec, 70 g práškového cukru, 20 g kakaa, 40 g hrubé mouky

Žloutky s práškovým cukrem dobře vymícháme. Přidáme kakao a opět chvíli mícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s moukou je pomalu přidáváme k těstu. Všechno dohromady opatrně promícháme a těsto nalijeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech. Pečeme rychle ve vyhřáté troubě. Upečený moučník vyklopíme na ubrousek posypaný práškovým cukrem a svineme i s ubrouskem. Necháme jej vychladnout. Vychladlou ruládu rozvineme, potřeme nádivkou (str. 29) a znovu svineme. Polijeme ji čokoládovou polevou a na chvíli odložíme do chladna.

Čokoládová poleva

100 g čokolády, 100 g cukru, ½ balíčku vanilkového cukru, 3 lžíce vody, 20 g másla

Ve vodě necháme rozpustit cukru a vanilkový cukr. Přidáme rozdrobenou čokoládu, máslo a povaříme. (Nevaříme dlouho, protože poleva by byla hustá.)

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 2 = 3