Hrozinkový koláč

5 vajec, 120 g práškového cukru, 120 g loupaných sekaných mandlí, 40 g hrozinek, 30 g čokolády,
30 g strouhané housky, 20 g práškového cukru do sněhu.

Žloutky a cukr mícháme ½ hodiny. Přimícháme loupané, drobně sekané mandle, hrozinky a strouhanou čokoládu. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme do něj 20 g cukru a znovu šleháme. Ušlehaný sníh se strouhanou houskou lehce promícháme do těsta. Plech vymastíme rozpuštěným máslem, vysypeme jemnou strouhanou houskou a vylijeme na něj těsto. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Po upečení koláč vyjmeme z plechu a vychladlý krájíme na čtverce. Posypeme jej práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 1 = 2